Macaron anyone?
Macaron.. Macaron ..Macaron... skrg musim macaron dah melanda malaysia...
rumit & ada beberapa pantang larang nak membuatnya... sebab cuaca negara kita..
Ada 3 type Macaron... French Macaron, Italian Macaron & Swiss Macaron..
sama je tiga-tiga tu.... cuma teknik nya je berbeza...
di malaysia ada pantang larang nak membuatnya.. tak boleh buat time tgh hujan or tgh malam..
cuaca kena time panas mcm 10am-4pm tu sgt sesuai la membuatnya... so sapa nak order utk esok... hari ni cakap mmg tak boleh la ye.... sia-sia je membuatnya, takkan menjadi...bkn bleh terus masuk oven...kena tunggu macam2 procedure...kalau tersilap buat sikittt je buat diri sendiri "frust" dengan hasilnya....
Ramai juga yg suka macaron ni...ada yg dah buat hantaran,,,, walaupun dia "agak manis" dari kek-kek ku... Tapi tak la manis mana...masih boleh diterima tekak... makan 3 biji ok lagi... maybe ambil yg ke-4 dah mula rasa manis...anak2 panggil "burger kecik"...macaron ni sesuai la minum dgn kopi pahit atau dgn teh tawar.... utk minum2 petang sgt la sesuai...
sukatan? "tak boleh ke awak kurangkan gula nya?" - soalan customer... TAK Boleh.. bantat la macaron ku....jadi cookies plak sudahnya....tak bleh kurang langsung ye... tapi dah dpt idea & teknik .. utk kurangkan rasa manisnya... orang kata cukup rasa... ye ye! eksperiment berhasil... ramai juga yg sudah 'ketagihh' dgn macaron...
InHouseCakes ada pelbagai perisa macaron..peanut butter, lemon, mango, chocolate, strawberry, blueberry, raspberry, serunding. seperti biasa... macaron kena simpan peti ais ye...
Harga? minimum order 10 pieces = RM20.
1 comments:
May i know where is your shop? Do you have any delivery service
Post a Comment